Polityka prywatności

Jakie dane na Twój temat zbieramy?

Podczas korzystania z platformy www.kozikovska.com(../ ../ ../) oraz dokonywania zakupów w sklepie KOZIKOVSKA™ mogą Państwo zostać poproszeni o podanie niektórych personalnych danych osobowych w trakcie wypełniania formularza, m.in. imię i nazwisko, telefon etc. Dane te są niezbędne do zapisania zamówienia w naszym systemie. Wymagamy wyłącznie danych, które są niezbędne do prawidłowej realizacji oraz doręczenia zamówienia, wysyłki Newslettera oraz dostosowania naszej oferty do Państwa potrzeb. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne. W trakcie sesji na naszej stronie internetowej przeglądarka internetowa, za pośrednictwem udostępnianych plików cookies zbierane są również informacje o Twojej wizycie - adres IP, nazwa domeny, typ systemu operacyjnego etc. 

 

W jaki sposób wykorzystujemy te dane?

Jeżeli zapisałeś się na listę subskrypcji Newslettera lub w inny sposób wyraziłeś zgodę na jego otrzymywanie - otrzymane dane wykorzystamy do jego wysyłki. Dane te przechowujemy na zabezpieczonym serwerze i nie udostępniamy ich podmiotom zewnętrznym. Wyjątek stanowić będzie sytuacja, w której skorzystamy z zewnętrznej platformy dystrybucji Newslettera. Nigdy nie udostępniamy danych osobowych innym podmiotom gospodarczym w celu ich dalszego wykorzystania lub celach zarobkowym - również wysyłania odrębnych listów e-mail (spam), które nie są związane z ofertą naszej firmy.

 

Jakie formy kontaktu z Klientem wykorzystujemy?

Jeżeli pozostawiłeś nam swój adres e-mail, telefon lub skorzystałeś z opcji kontaktu z naszą stroną na portalu Facebook - wszelkie informacje lub wątpliwości będą przekazywane za pośrednictwem jednego z wymienionych kanałów kontaktowych. Adres mailowy - potwierdzenie zamówienia etc., telefon - wątpliwości związane z jego realizacją, o ile kontakt e-mail będzie bezskuteczny, profil Facebook - automatyczne potwierdzenie statusów zamówienia, o ile w trakcie jego składania wyraziłeś na to zgodę.

 

Zapewniamy naszym Klientom pełne poszanowanie ich prywatności oraz ochronę przekazanych danych osobowych w oparciu o przepisy prawa powszechnie obowiązującego:

  1. Dane osobowe przekazywane nam przez Klientów przetwarzamy w sposób zgodny z zakresem udzielonego przez Klientów zezwolenia oraz wymogami prawa, w szczególności zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (Dz.U. Nr 133 Poz. 883 z późn.zm.). Dane osobowe Klientów przechowujemy na serwerach zapewniających ich pełne bezpieczeństwo. Dostęp do bazy danych posiada jedynie Administrator
  2. Strona internetowa sklepu internetowego KOZIKOVSKA™ posiada aktywny i zweryfikowany certyfikat bezpieczeństwa SSL potwierdzony prefiksem https:// poprzedzającym właściwą część adresu witryny.
  3. Każdy Klient, który przekazał nam swoje dane osobowe ma pełną możliwość dostępu do swoich danych w celu ich weryfikacji, modyfikacji lub też żądania usunięcia.
  4. Sklep nie przekazuje, nie sprzedaje, ani nie użycza zgromadzonych danych osobowych Klientów osobom trzecim, chyba, że dzieje się to za wyraźną zgodą lub na życzenie Klienta albo na żądanie uprawnionych na podstawie prawa organów państwa w związku z toczącymi się postępowaniami.
  5. Nasz sklep posługuje się również tzw. plikami cookies (ciasteczka). Pliki te są zapisywane na komputerze Klienta przez nasz serwer i dostarczają danych statystycznych o aktywności Klienta, w celu dobrania naszej oferty do jego indywidualnych potrzeb i gustów. Klient w każdej chwili może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania cookies, choć musi mieć świadomość, że w niektórych przypadkach odłączenie tych plików może wpłynąć na utrudnienia w korzystaniu z oferty naszego sklepu.

 

Linki zewnętrzne 

Pragniemy zwrócić Państwa uwagę, że jeżeli na stronie internetowej naszego Sklepu zamieszczamy linki prowadzące do innych, nieadministrowanych przez nas stron internetowych, to nie możemy odpowiadać ani za zawartość tychże stron, ani za stopień ochrony prywatności realizowany przez administratorów tych stron. Podejmując decyzję o przejściu na takie strony, Klient czyni to na własną odpowiedzialność. Zachęcamy przy okazji do zapoznania się z polityką prywatności realizowaną przez te strony, zanim Klient udostępni im swoje dane osobowe. 

 

Pliki cookies (ciasteczka)

  • Czym są pliki cookies? Ciasteczka (ang. cookies) to niewielkie pliki, zapisywane i przechowywane na twoim komputerze, tablecie lub smartphonie podczas gdy odwiedzasz różne strony w internecie. Ciasteczko zazwyczaj zawiera nazwę strony internetowej, z której pochodzi, "długość życia" ciasteczka (to znaczy czas jego istnienia) oraz przypadkowo wygenerowany unikalny numer służący do identyfikacji przeglądarki, z jakiej następuje połączenie ze stroną internetową.

  • Do czego używamy ciasteczek? KOZIKOVSKA™ używa ciasteczek w różnych celach: by strony i aplikacje działały szybciej i by były łatwiejsze w użyciu, aby lepiej dopasować treści i reklamy do twoich oczekiwań i zainteresowań oraz do zbierania anonimowych, usystematyzowanych statystyk, które pomagają w poprawianiu funkcjonalności i zawartości stron i aplikacji. Używając ciasteczek w wyżej opisany sposób nigdy nie identyfikujemy tożsamości użytkowników na podstawie informacji przechowywanych w ciasteczkach.

 

Pytania, wnioski i sugestie

Wszelkie pytania, wnioski i sugestie odnoszące się do ochrony Państwa prywatności, w szczególności danych osobowych, prosimy zgłaszać e-mailowo na adres: shop@kozikovska.com.

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl